Details betreffende de release van BAD25

Roger Friedman had onlangs de kans om de exclusieve nummers te beluisteren die op de verjaardageditie BAD25 zullen staan. Dit is wat hij ervan vond…Bij deze wat meer info aangaande het uitbrengen van de BAD25 box die de Estate kon samenstellen na de plotselinge dood van initiatiefnemer Frank Dileo, evenals wat meer info betreffende enkele nieuwe tracks.Er werd extra veel tijd uitgetrokken voor het beluisteren van alle nog in de archief liggende nummers van BAD. Sommige nog niet afgewerkt zonder tekst, andere zonder refrein…
Anderen dan weer klaar voor release, maar niet echt naar de zin van de perfectionist die Michael was. Het is geweten dat Michael tientallen nummers opnam, maar er uiteindelijk maar enkele voor de release van het album weerhield, de rest niet vernietigde maar in een kluis bewaarde.

Zo ontdekken we dat de song Don’t Be Messin’ Round, een track is die wel degelijk zijn plaats verdiende op het album BAD en een van de persoonlijke favorieten is van Bruce Swedien.

I’m So Blue, een demo, die zo goed als afgewerkt lijkt, en na een beluistering, al onmiddellijk moeilijk uit het hoofd te zetten is.

En voor het uitwerken van het nummer Song Groove, waar Michael ontzettend veel tijd heeft genomen. Michael wilde de controversiële boodschap van de song op zo een manier brengen, dat niemand geraakt zou worden door het thema. De song gaat over een dochter van een priester, die volgens religieuze principes is opgevoed, wanneer ze trouwt en zwanger raakt, kiest ze voor een abortus, ook al is de kerk hiertegen.

Free een niet afgewerkte song, waarvan de harmonie en het refrein wel afgewerkt zijn.

Price Of Fame een autobiografische song. Op de nota’s van Michael stond de volgende boodschap te lezen « De meisjes die gek zijn van mij, gaan steeds verder, dikwijls veel te ver in hun daden, wat me stessy maakt, het maakt mijn relatie met mijn vriendin en familie kapot. Maar dat is de prijs van de roem. »

Zo komen we ook te weten dat een demo, genaamd Al Capone, wat later tot Smooth Criminal zou leiden, om twee verschillende nummers gaat.

Bron: Roger Friedman

0 Commentaires

Laisser une réponse

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

En cours d’envoi

©2020 MJBackstage - Fan Club Belge de Michael Jackson - All rights reserved

Site réalisé par l'équipe du site Michaelizer

LES AMIS DU MJBACKSTAGE

ou

Vous connecter avec vos identifiants

Vous avez oublié vos informations ?