Leaving Neverland op Canvas > reactie

De Belgische openbare zender Canvas kondigde onlangs aan dat het de omstreden reportage van Dan Reed Leaving Neverland zal uitzenden. Deze reportage is, zoals geweten, gebaseerd op de getuigenissen van twee mannen, en hun entourage, die beweren te zijn misbruikt door Michael Jackson.

Afgezien van de inhoud van deze reportage dat op grote schaal kan worden bekritiseerd (de geloofwaardigheid van deze twee aanklagers wordt zeer in twijfel getrokken), evenals omtrent de context waarin deze documentaire tot stand kwam, kunnen we ons enkel over de vorm buigen, want met alle ethieke en deontologische journalistiek, wil Leaving Neverland eenzijdig een propaganda TEGEN Michael Jackson zijn en presenteert absoluut geen tegenkanting tegen de beschuldigingen van Wade Robson en James Safechuck. De film van Dan Reed bevat ALLEEN maar belastend materiaal, zoals blijkt uit de getuigenissen van de mensen die deze documentaire zagen. De producent heeft VRIJWILLIG besloten om de vele getuigenissen van personen, zoals Macaulay Culkin, die, tijdens zijn jeugd, Michael Jackson heel vaak, op Neverland, bezocht, en die beweert dat er nooit iets verwerpelijks plaatsvond, in zijn film op te nemen. Deze documentaire negeert ook de onderzoeken van de FBI (die nochtans openbaar gemaakt werden) evenals alle onderzoeken die hierop volgden, tot de rechtszaak van 2005. Het laat ook nergens het woord aan de waarnemers, journalisten of specialisten die reeds hebben getuigd in het voordeel van de King of Pop.

robsonDe onderneming van het trio Reed / Robson / Safechuck is zo klaar als een klontje: gebruik maken van het genre “documentaire” om een theorie door te geven en de mening van het publiek te manipuleren. En dit ondanks de elementaire basisregels van de journalistiek in acht te nemen.

Vandaar de vraag, kunnen we een zender zoals Canvas, het broertje van de VRT, een dergelijke volledig georiënteerde documentaire laten uitgezenden? Met als enig voorwendsel dat Canvas aan kijkers moet winnen, zal zij zover gaan om haar kijkers te verachten door een aan kwaliteit onwaardige film voor een publieke omroep aan de man te brengen? Het lijkt ons, dat in de plaats daarvan, zij erop moet toezien dat er een evenwicht in de berichtgeving getoond wordt, en dit zelfs als het om een Amerikaans ster gaat, die reeds 10 jaar geleden overleed is.

Het MJBackstage zal een officieel schrijven sturen naar de verantwoordelijken van Canvas om hun onze verontwaardiging over een dergelijke programmering kenbaar te maken.

We vragen de fans hetzelfde te doen.

Hier zijn de e-mails…

hallo@vrt.be

info@vrt.be

nieuws@vrt.be
info@canvas.be

U mag ook ok Facebook en comment plaasen. >>  op die link.

0 Commentaires

Laisser une réponse

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

En cours d’envoi

©2020 MJBackstage - Fan Club Belge de Michael Jackson - All rights reserved

Site réalisé par l'équipe du site Michaelizer

LES AMIS DU MJBACKSTAGE

ou

Vous connecter avec vos identifiants

Vous avez oublié vos informations ?