Het verhaal van een onuitgegeven foto

1990artistofdecadeDe Huffington Post onthulde zopas het verhaal rondom een uniek foto van Michael Jackson die onlangs werd gepubliceerd in het AMFM Fest.

De wens van eenieder fotograaf. In 1990, zag fotograaf Christopher Scott zijn kans waar worden. Hij wist wat hij wilde. Positie. De hoek. Hij nam een ​​risico en hoopte dat de tijd zou komen. En gelukkig voor hem, gebeurde die ook. Het resultaat, misschien wel de grootste foto van popster Michael Jackson. Het beeld toont een jonge man, rustig en ontspannend, met een heldere en creatieve look. De foto werd voor het eerst, aan het grote publiek onthuld tijdens het AMFM Festival in de Coachella Valley.

In april 1990, was Michael Jackson in Washington om er een ​​prijs, artiest van het decennium, uit de handen van president George Bush sr in ontvangst te nemen. Een van de vele gerelateerde randevenementen was een bezoek aan de “National Children’s Museum”. Jackson werd omringd door een heleboel mensen. Lijfwachten, managers en publicisten, samen met vertegenwoordigers van het museum en de geselecteerde gasten waren aanwezig. Onder hen ook fotograaf Christopher Scott, hij was er om een ​​reportage te maken over dit evenement. De groep stopte op een bepaald moment omdat een tiental studenten in een aangrenzende zaal samenkwamen. Michael Jackson gebruikte dit moment om even te verdwijnen.

Jackson glipte weg om even uit te blazen in een kleine exporuimte en Scott Christopher volgde hem. De fotograaf had een relatie met de popster opgebouwd. Ze waren aan mekaar gewoon. Christopher en zijn camera werden zowaar onzichtbaar voor de popster. Jackson nam plaats aan een kindertafel en speelde met drie speelgoed xylofoons. Op de muur, een foto van jazzgrootmeester Louis Armstrong. De legendarische trompettist repeteert in een badkamer, net voor een concert. Een fotograaf had hem in een moment van onoplettendheid op de gevoelige plaat vast weten te leggen.

Jackson nam de xylofoon hamer en begon er mee te spelen. De energie en de sfeer wijzigde en Christopher had deze waargenomen. Michael Jackson verloor zichzelf in zijn eigen kleine wereldje. De fotograaf herinnert het zich nog alsof het gisteren was: “Michael was in zichzelf gesloten.” Hij zag er heel ontspannen uit, dat kon je zo van zijn gezicht aflezen, en zijn ogen verloren hun focus. De man amuseerde zich kennelijk, terwijl hij muziek maakte.

Fotograaf bekeek deze mogelijkheid. Jackson speelde met een hand, de andere was zacht naast hem. De trompet van Louis Armstrong in de ene hoek. De ster van de hedendaagse pop gaf zichzelf helemaal en werd als het ware Armstrong. Christopher Scott wilde een foto waar Jackson’s arm is parallel aan de trompet liep. Hij hoopte. Het had een zekere clichés kunnen nemen. Hij wilde dit unieke moment niet verpesten. Hij wachtte geduldig af terwijl Jackson op zichzelf bleef spelen.

Na zo’n twintig à dertig seconden, werd de druk van een vinger van de fotograaf te groot en opende deze de sluiter van de camera voor een fractie van een seconde. Het licht raakte het celluloid. Een beeld werd vastgelegd. Onmiddellijk hierna, kwam een ambtenaar de kamer binnen in, en kondigde de start van het evenement aan. De realiteit stak plots weer de kop op. Het magisch moment werd plots onderbroken.

Christopher Scott heeft dit zeer intieme moment van een publieke figuur nooit eerder gedeeld. Hij wachtte het meest geschikte moment af. Op 14 juni 2013, werd de foto dan uiteindelijk aan het publiek op de AMFM Fest in Coachella Valley in de “Incredible Artist Gallery” aan de wereld vertoont. Het festival van kunst, muziek, film en nog veel meer, gesponsord door Film 4 Change, een organisatie die Christopher ondersteunt. De foto is opmerkelijk in vele opzichten.

 Bron : Huffington

0 Commentaires

Laisser une réponse

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

En cours d’envoi

©2020 MJBackstage - Fan Club Belge de Michael Jackson - All rights reserved

Site réalisé par l'équipe du site Michaelizer

LES AMIS DU MJBACKSTAGE

ou

Vous connecter avec vos identifiants

Vous avez oublié vos informations ?