Brusselse ontmoeting van MJB met Michael Bush

Michael Lee Bush, persoonlijke costumier van de King of Pop, was dit weekend te gast in Brussel om er zijn boek « Dressing Michael Jackson » in hoogst eigen persoon voor te stellen en te signeren. De signeersessie werd in het Brusselse Hard Rock Café georganiseerd. Voor deze gelegenheid bracht de ontwerper ook enkele vesten mee die er werden tentoongesteld (de vesten van zowel de Amerikaanse als de Europese hoes van de “Who Is It” single konden er zo aanschouwd worden), dit te samen met nog enkele andere objecten. Michael Bush gaf ook enkele interviews aan de Belgische pers. Hierna vindt U deze terug die werd gegeven aan de krant la Dernière Heure.

MJBackstage, zou MJBackstage niet zijn, moest ze ook haar eigen “lange” gesprek niet met Michael Bush gehad hebben, het interview dat vooral over zijn samenwerking met Michael ging, vond plaats in het hotel waar de ontwerper verbleef, en zal in zijn integraliteit terug te vinden zijn in het volgende MJB nummer. Ondertussen kan U al genieten van het interview dat de krant “la Dernière Heure” met de man had :

U ontwerpte voor Michael Jackson zowel podiumoutfits als stadskledij ?
“Jazeker. Al wat hij me vroeg was, om zijn ideeën, als geëngageerd artist, als inspiratiebron te laten uitstralen voor zijn talloze fans. Hij verwachte niet direct dat ze voor de volle 100 % van hem gekopieerd werden, maar dat hij de mensen inspireerde volstond. Hij wou niet door de straten lopen in een Versace of iets dergelijks, hij wou z’n eigen kenmerkelijke look, z’n eigen tenues. En, daarbij kwam nog dat er een onmiddellijke chaos zou ontstaan moest hij zich ook maar even in een winkel vertonen.”

Had hij speciale wensen of eisen op gebied van zijn kledij ?
“Hij weigerde categoriek om bond te dragen. Het mocht ook geen deel uitmaken van een kostuum, hij wilde het niet aanvaarden als een modeobject, zelfs indien het in sommige landen waar de temperaturen vaak onder nul schommelen als een noodzakelijk kledingstuk wordt beschouwd. Anderzijds, was het vanzelfsprekend dat voor hem kleding vooral zeer rekbaar moest zijn. Z’n lievelingskleur was rood…”

Was hij veeleisend ?
“Nee, helemaal niet. We waren er constant mee bezig welke stukken hem, visueel gezien dan, het best zouden passen. Of het nu een idee van hem was of een van mezelf. Hij stelde nooit eisen. Ikzelf wilde ook niet dat hij iets zou dragen waarin hij zich niet voor de volle 100 % gelukkig zou voelen. Het was iemand met een groot hart, zeer hartelijk en vrijgevig, steeds bezig met zijn medemens, meer dan met zichzelf. Hij wou dat iedereen gelukkig was, dan pas leek hij ook gelukkig te zijn.”

Mist U hem op dit moment ?
“Jazeker. Het is moeilijk omdat hij zo een beroemdheid is… Waar in de wereld men ook komt, zijn er sporen van hem terug te vinden. Door zijn muziek, video’s,… En ik had de gewoonte om constant aan zijn zijde te staan. In het boek probeer ik uit te leggen hoe Michael in werkelijkheid was, op humaan gebied.

De hele wereld dacht dat hij anders was… maar niks was minder waar, hij had gewoon een buitengewoon talent, en wilde dat enkel met de mensen delen.” Had hij een lievelingstenue ?
“Hij zei steeds dat hij ze allemaal even graag mocht, maar we zijn er achter gekomen dat de vest die hij droeg tijdens de Grammy uitreiking van 1993, toen Janet hem huldigde zijn persoonlijke voorkeur wegdraagde. Het was een witte vest, militaire stijl, versiert met parels. Met de goedkeuring van zijn familie, hebben we deze vest opnieuw gemaakt, het was namelijk deze vest die hij droeg toen hij de eeuwige jachtvelden opzocht..”

Interview > Ch. V. / DH

0 Commentaires

Laisser une réponse

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

En cours d’envoi

©2020 MJBackstage - Fan Club Belge de Michael Jackson - All rights reserved

Site réalisé par l'équipe du site Michaelizer

LES AMIS DU MJBACKSTAGE

ou

Vous connecter avec vos identifiants

Vous avez oublié vos informations ?