Jackson proces versus AEG : het vonnis

De jury heeft de klacht van misdadige nalatigheid die door de familie van Michael Jackson ingediend werd tegen concertorganisator AEG Live verworpen.
Dit vonnis werd gisteren rond de klok van 18u30 plaatselijke tijd in Los Angeles voorgelezen. Katherine Jackson, evenals de drie kinderen van de King of Pop, Prince Michael, Paris Katherine en Blanket hadden in 2010 een civiele aanklacht jegens AEG Live wegens nalatigheid ingediend.
De concertpromotor werd beticht van criminele nalatigheid voor het inhuren van dokter Conrad Murray, de man die schuldig was bevonden voor onvrijwillige doodslag op Michael Jackson.

Jackson overleed aan een overdosis propofol, een zwaar verdovingsmiddel dat hem, om te vechten tegen zijn slapeloosheid, door dokter Murray voorgeschreven werd. Murray kreeg hiervoor twee jaar gevangenisstraf, een straf die volgende maand zou aflopen.
De jury bestaande uit zes mannen en zes vrouwen erkende dat de promotor dokter Murray wel degelijk had aangenomen,  maar concludeerde dat AEG Live niet verantwoordelijk was aan de dood van de zanger door overdosis, melde CNN. Bovendien, is de promotor niet verantwoordelijk voor de ingehuurde diensten van dokter Murray, vermits de onbekwaamheid van deze laatste niet erkend werd door de leden van de jury.
«Het vonnis van de jury sprak AEG Live over de volledige lijn vrij, wat bevestigd wat iedereen al van bij de start van dit proces kon vermoeden, dat ook al blijft de dood van Michael Jackson een vreselijke tragedie is, ze niet door AEG veroorzaakt werd», verklaarde advocaat Marvin Putman in een schriftelijke verklaring gemeld door CNN.

The King of Pop stierf op 50 jarige leeftijd, net voor z’n grote terugkeer op de bühne, net voor de start van een nieuwe wereldtournee.
Brian Panish, advocaat van de Jackson clan, had de betaling van een bedrag van 1 à 2 miljard $ door de concertpromotor aan de familie voorgesteld, dit om de verloren inkomsten door het overlijden van de popster te compenseren.
Bron: Canoë.ca

0 Commentaires

Laisser une réponse

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

En cours d’envoi

©2020 MJBackstage - Fan Club Belge de Michael Jackson - All rights reserved

Site réalisé par l'équipe du site Michaelizer

LES AMIS DU MJBACKSTAGE

ou

Vous connecter avec vos identifiants

Vous avez oublié vos informations ?